SpikKastarna bildades inför säsongen 1995/96
av Johnny Ekdahl
.

Johnny hade tidigare spelat en längre tid med Harrys, men kände nu för att starta något nytt.

Med i laget var Stefan Svedjeby, anställd vid Kungliga Trumpetverket, vilket gjorde att SpikKastarna bildades som en ny sektion inom StockholmsPostens Idrottsklubb.

Förutom Stefan, som för övrigt är kusin till Johnny, bestod SpikKastarnas första lag av sex spelare varav 3 av dessa arbetade på posten. Av de ursprungliga sju medlemmarna är fortfarande fem aktiva i dag.

Den första säsongen vann man div 4 på ett övertygande sätt och efterföljande säsong i div 3 blev det serievinst igen efter 22 raka vinstmatcher!!! Den här säsongen hade SpikKastarna även startat ett b-lag som bestod till största delen av nybörjare vilket förklarar den 10:e plats det blev i div 4.

Säsongen 97/98 fortsatte A-laget sin vandring uppåt i seriesystemet, via kval lyckades man ta steget upp i div 1. B-laget gjorde också en betydligt bättre säsong och knep även dom en kvalplats. I ett stenhårt kval lyckades man vinna kvalserien och ta steget upp i trean.

Inför premiären i div 1 var A-laget lite osäkra på hur man stod sig i konkurrensen med övriga lag. Men oron var obefogad, man tog 40 av totalt 46 poäng och vann serien i hård konkurrens med Flush. Vilket innebar att SpikKastarna sällade sig till en en handfull lag som har gått från lägsta divisionen till Superligan på kortast möjliga tid. Rondo, Falcon, Steel Arms och Team Huvudsta har gjort det förut, om någon vet något annat lag så maila gärna om det. B-laget började säsongen bra i div 3, men man lyckades inte riktigt hålla i spelet säsongen ut och slutade på en 5:e plats.

Säsongen 1999/2000 fördubblade SpikKastarna antalet lag. I och med att ett antal spelare gick över från Hammarby startade vi ett div 4-lag och ett damlag. Dessa båda lag hade dock tyvärr ingen lyckad säsong, c-laget kom näst sist och dam-laget åkte ur division 1. Dock fick man en friplats till division 1. Betydligt bättre gick det för A- och B-laget. A-laget gick till slutspel i Superligan och efter vinst över Team Huvudsta i kvarten blev det respass mot Engelen i semi. B-laget vann sin division 3 relativt enkelt.

 
  SpikKastarna e-post:   kontakt@spikkastarna.com PG 609020-3       Hemmabana: Söderbiljarden, Bondegatan 18,  Tel: 08-640 42 65